Lions Club Lahti/Laune

III-alue, 1.lohko

Aktiviteetit

Iloinen Päivä Launeen Perhepuistossa

Leijona-Ajo | Muut aktiviteetit

Keräämme tuottoja lahtelaisen lapsi- ja nuorisotyön tukemiseen sekä erillisiin kohteisiin.

Jäsenet ja komiteat

Jäsenluettelo

Hallitus | Komiteat

Leijona-ajo on vuodesta 1970 järjestetty perinteinen leikkimielinen autosuunnistustapahtuma, jossa pärjää hoksottimilla ja paikallistietämyksellä.

Ajo-ohjeeseen piirrettyjen kuvien ja vihjeiden perusteella pyritään löytämään kahden tunnin aikana mahdollisimman monta rastikohdetta Lahden kaupungin alueelta.

Järjestäjät: LC Lahti/Laune ja LC Lahti/Ankkurit. Tuotto käytetään lahtelaisten nuorten ja lasten hyväksi.

Seuraava Leijona-Ajo järjestetään 2021 keväällä


50. Leijona-Ajo järjestettiin 13.10.2019


Kyseessä oli 50-vuotis -juhlakilpailu ja lähtö tapahtui Lahden Kauppatorilta. Tulokset tästä - Lisää kuvia tapahtumasta Facebook-sivulla

Kausi 2018

2018 Tulokset naisten sarja (PDF)

2018 Tulokset yleinen sarja (PDF)


Ilmoittautuminen juuri alkanut ja makkarakojulla jo ajoittaista ruuhkaa


Kuva ennen lähtöä. n. 100 autokuntaa siisteissä riveissä


Klubileijona tietysti mukana


Palkintojenjako alkamassa

Taustatietoa ja historiaa

Tapahtuman järjestää Lions Club Lahti/Laune ja ja Lions Club Lahti/Ankkurit. Leijona-ajo on LC Lahti/Salpausselän pitkäaikainen aktiviteetti, ja se siirtyi nykyisille klubeille Salpausselän klubin perintönä. Ensimmäinen Leijona-ajo järjestettiin "Visailuajo" -nimellä Lahdessa toukokuussa 1970. Vaikka ajoon osallistui vain 33 autokuntaa, päätettiin toimintaa edelleen kehittää ja ajoa jatkaa.

Kehitystyö oli ilmeisen onnistunutta, sillä toiseen ajoon osallistui jo yli 100 autokuntaa. Suosion myötä muutettiin tapahtuman nimi Leijona-ajoksi. Keskimääräinen osallistujamäärä on ollut noin 100-130 autokuntaa, enimmillään rasteja on ollut etsimässä jopa lähes 400 kuljettajaa kyyditettävineen.

Leijona-ajo on perheiden ja ystäväporukoiden yhteinen tapahtuma. Tapahtuma tarjoaa hienon mahdollisuuden hieroa älynystyröitään ja tutustua Lahden tunnettuihin ja vähemmän tunnettuihin kolkkiin.

Palkintona on maineen ja kunnian lisäksi painepesuri ja komea pokaali (kiertopalkinto). Lisäksi osallistujien kesken arvotaan tavarapalkintoja.

Vuodesta 1971 yhdessä, aktiivisesti palvellen, jatkuvuuteen tähdäten - 48. toimintavuosi
Klubikokoukset (pääsääntöisesti): kuukauden 3. Keskiviikko klo 18.00 Lahden Upseerikerholla

Monta tapaa tehdä hyvää
Lions on maailmanlaajuinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton hyväntekeväisyysjärjestö, joka tuo apua sitä tarvitseville ihmisille Teemme yhdessä työtä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi sekä ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja apua tarvitsevien tukemiseksi.